Mini Rodini

Blogg

Mini Rodini är ett GOTS-certifierat företag

Medan coronapandemin har upptagit vår uppmärksamhet har mini rodini certifierat sig som företag. Mini rodini har sedan i våras varit ett GOTS-certifierat företag. Det har fått vissa konsekvenser som du kan läsa om här nedan.

Vad är GOTS?

GOTS står för Global Organic Textile Standard. GOTS är en global organisation som har satt upp de tuffaste reglerna för textilier på marknaden. Certifieringen står för mer än att textilierna är gjorda av ekologisk bomull:

GOTS bygger på att hela produktionskedjan är säkrad. Slutanvändaren ska kunna känna sig trygg med att plagget, eller slängkläderna, är framställt på ett bra sätt och är bra för hälsan.

Vad är skillnaden?

Tidigare har plaggen varit certifierade och haft ett certifieringsnummer som man kan kolla upp. Så har det varit fram till AW20 pre. Nu är hela företaget mini rodini certifierat (licensnummer DK28238) vilket innebär att de från och med AW20 (main) får använda GOTS-loggan på sina plagg (se bilden ovan).

Tidigare har det stått organic cotton (se bilden nedan). För kunden och användaren kanske det inte blir någon märkbar skillnad men certifieringen visar ändå att hela produktionskedjan fram till slutkund är ekologisk, giftfri och är framtagen under socialt godtagbara förhållanden.

Om du vill kontrollera det som står ovan kan du besöka GOTS hemsida och den specifika sida där det framgår att mini rodini har ett GOTS-certifikat.

Vad denna certifiering får effekt på textilier från mini rodini som inte är gjorda av bomull är något oklart. Vi får vänta och se.

Grattis till mini rodini som har gjort ett superbra arbete.

 

15 Aug 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)