Mini Rodini

Blogg

Vad blir du glad av?

Är det så stor skillnad på vad som gör barn glada och vad som gör vuxna glada? Titta på denna lista av vad som gör barn glada, enligt forskare, och bedöm själv om du skulle hålla med som vuxen.

1. Ge barn gott om tid att leka

Vem blir inte glad av att leka. Många vuxna har sin bästa stund på dagen när de leker med sina barn. Många vuxna skulle gärna vilja leka mer för egen del. I brist på det kan man alltid passa på att leka med barnen.

2. Ge barn uppskattning för att de försöker

Vuxnas syn på när något är bra passar inte så ofta ihop med barns syn på när något är bra. Att de försöker och kanske lyckas enligt deras egen standard är bra nog. Visa det och säg det så blir de glada.

3. Skapa och upplev traditioner tillsammans

Det behöver inte vara traditioner som är kopplade till storhelger. Det kan vara traditioner som familjen skapar själv och återkommande upplever tillsammans. Det för familjemedlemmarna närmare varandra. Barnen känner sig betydelsefulla och gladare av detta.

4. Låt ditt barn får ta små risker

Att lägga allt tillrätta eller kontrollera allt de gör är inte särskilt roligt. De behöver få göra något det inte känner sig helt bekväma med men ändå vill prova. Vissa föräldrar har en tendens att säga nej medan andra genomför det som är lite för svårt åt dem. Inget av dessa sätt ger barnet chans att prova och lyckas. Kanske går det inte så bra som barnet hoppas men det är också en lärdom. Att lita på barnet är värdefullt för barnets känsla av lycka och glädje. Att dessutom lyckas ger ännu större glädje.

5. Skapa positiva minnen

Vuxna som har positiva minnen från sin barndom hör till de gladaste. Glada upplevelser som barn sätter spår för resten av livet. Kanske inte alla upplevelser men många av dem. Problemet med detta är att man inte alltid kan planera vilken upplevelse som kommer att bli ett glatt minne. Man kanske planerar en utflykt och tror att barnen ska älska och minnas det. I själva verkat minns de en dag när de fick baka pepparkakor. Ett barn minns heldagen på en nöjespark som något väldigt härligt medan ett annat barn minns samma upplevelse som lite otäckt. Det måste ändå vara värt att göra ett flertal försök. Den goda tanken smittar av sig i längden.

6. Om du är glad blir ditt barn glad

Att umgås med glada människor gör oss glada. Det spelar ingen roll om det är en vän, en förälder, en morförälder eller ett barn(barn). Det som betyder något är att man har ett glatt sinnelag och har roligt tillsammans. Glädje smittar av sig.

Hur känner du?

Vilka av dessa saker som punktas ovan skulle du själv bli glad av? Vad vill du ge till ditt barn att glädjas åt på kort sikt och på lång sikt? De flesta skulle nog hålla med om allt ovan. En del av det glädjande är att vi är olika och vissa saker betyder mer än andra. Gör det som du själv blir glad av men var inte för säker på att ditt barn blir glad av exakt samma saker. Fråga helt enkelt ditt barn vad som gör henne eller honom glad.

Glädje enligt mini rodini

Mini rodini har naturligtvis också tänkt på var glädje är. Deras kommande kollektion har glädje som tema. Glädje är att ha en vän. Det var en punkt som saknades ovan. Det är väl klart att man blir glad av att ha en vän. Alla som inte har någon vän kan intyga detta. Alla som har en vän som är bortrest kan intyga detta. Man blir mindre glad. Att ha en vän och få vara med sin vän kan vara ren glädje.

Temat om glädje och vänskap handlar om en särskild vän. Människans bästa vän. Glädje är att ha en hund som bästa vän. För dig som gillar glädje, vänskap och hunder kan novemberkollektionen bli en höjdare. Vad tycker du?

29 Oct 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)