Mini Rodini

Blogg

Mini Rodinis samarbeten

 

Idag har det blivit dags för ytterligare ett samarbete för mini rodini. Det handlar om en mindre kollektion med namnet E.T.

För personer födda på 1980-talet eller tidigare är E.T. en kultfigur från en kultfilm. För personer födda på 1990-talet eller senare är E.T inte lika betydelsefull. Därför är det osäkert hur kollektionen kommer att tas emot av de yngre föräldrarna.

I detta inlägg får du veta lite kort om mini rodinis främsta samarbeten.

Bea Åkerlund (2011)

Bea Åkerlund är en stylist från Sverige som är verksam i USA. Där har hon valt kläder till flers stora kläder och i vissa fall deras barn. När hon själv fick barn fick hon upp ögonen för mini rodini och blev så småningom inbjuden att bidra med en kollektion. Kollektionen hade namnet Rebel with a cause.

Bugaboo (2012)

Bugaboo som gör barnvagnar ville ha något särskilt på ett fåtal modeller och därför fick mini rodini möjligheten att göra yttertyget i eget tryck. Det blev naturligtvis tryck med pandahuvuden i flera färger. Jättesnyggt.

Adidas (2017)

För några år sedan kom ett stort samarbete mellan mini rodini och adidas till stånd. Det blev en ganska bred kollektion. Fansen har älskat detta samarbete och pratar om det än idag.

Universal (2020)

Filmbolaget Universal äger rättigheterna till filmen och figuren E.T. I ett hemligt samarbete har de förberett släppet till början av oktober och denna gång skulle inget läcka ut inför. Hur de lyckades med det kan ju diskuteras.

Vi får se om detta samarbete går till historien på ett liknande sätt som samarbetet med adidas. Det är ju just samarbetet med adidas som har gjort starkast intryck hittills.

Kommentera vilket samarbete du själv har uppskattat mest.

8 Oct 2020