Mini Rodini

Blogg

Ovanligt tyg

Det har precis varit drop för chapter 3 och det fanns mycket att fastna för. Det finns också mycket man lätt missar. Några plagg hör säkert dit för det är svårt att se på bilderna vad som är så speciellt med plaggen. I detta inlägg ska vi visa vad som är speciellt.

Tre plagg, två färger

De plagg det handlar om är en sweatshirt, ett par sweatpants och en klänning. Dessa plagg finns i två färger, nämligen svart och vitt.

Det som är speciellt med dessa plagg är materialet. De är gjorda av ett jacquard-stickat tyg. Resultatet är ett bubbligt och ganska oregelbundet mönster.

Synliggjord struktur

Detta mönster syns mycket tydligare på de vita plaggen. Bilder på de svarta plaggen som finns hos olika näthandlare visar inte alls hur mönstret ser ut. Det kan du istället se här nedanför.

Den högra bilden är modifierad genom ökat ljus så att strukturen syns vilken den knappt gör i den svarta bilden i mitten.

Ett Jacquard-stickat tyg blir väldigt levande med sin nästan organiska struktur. Med rätt belysning blir det oerhört vackert.

En lite lyxig klänning

Klänningarna har liknande problem. På den vita klänningen ser man strukturen men inte på den svarta. Därför visar vi en variant där ljuset har modifierats så att strukturen framträder.

På bilden syns baksidan av den vita klänningen och en ljusförbättrad version av den svarta klänningen i mitten.

Den svarta klänningen är speciell. Risken för att smuts ska synas är liten och den är lätt att matcha till nästan vad som helst, både färgmässigt och vad gäller kvalitén på tyget. Tänk dig ett par viol-leggings nedtill. Klänningen är lite alldaglig och lite festfin på samma gång.

Blom-emblemet ser dessutom ut att vara av guld på den svarta klänningen vilket ger en lite lyxig känsla. Något att vilja ha.

 

3 Sep 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)