Mini Rodini

Blogg

Bläckfiskar

Mini rodinis senaste släpp i början på maj innehåller många nya favoriter. Hit hör bläckfiskarna. De finns som singel-print och som all-over-print. Flera av plaggen är redan slutsålda i vissa storlekar. I de fysiska butikerna är det flera styles som helt saknas i lager.

På alla bläckfisk-print, förutom på kepsarna, står det A La Mer som är namnet på kollektionen. Det står också M. Rodini ovanför alla bläckfiskar. Det går inte att missa vilket märke och vilken kollektion det handlar om.

Man kan också ana att detta är kollektionens huvud-print. De andra printen innehåller vattenlevande djur eller så står det A La Mer på plaggen (som på de randiga kläderna). Bläckfiskarna har både och vilket gör att de står ut lite extra.

Vad finns det nu då och vad är det som är populärt?

Sweatshirts med singel-print

Det finns sweatshirts i klara färger med singel-print. Den gula tröja ovan är mycket populär. Den röda nedan är kanske lite för färgstark. Tröjorna är sweatshirts av standard kvalitet. Det är bra kläder att röra sig i och inte vara orolig för att de ska gå sönder. Tåliga kläder med andra ord. Inte allt för tjocka och varma.

Sweatshirts med all-over-print

Det finns gott om sweatshirts. Den grå och den vita har all-over-print. Grått sticker inte ut så mycket men det passar till det mesta. Även om man dras till de mer färgstarka är det många som väljer grått för att det funkar i fler situationer och i fler kombinationer.

Shorts och sweatpants

Ovan syns några av de shorts som finns i kollektionen med bäckfiskar på. De är snygga och sköna. Nedan syns ett av de två sweatpants som finns med all-over-print. De är vida nedtill istället för med muddar. En rak och samtidigt luftig modell. Rätt så snyggt. Det ger en tydligt signal att man inte ska ha dem för att träna i.

T-shirtar och linnen

Populärast bland bläckfiskarna verkar t-shirtarna och, framför allt, linnena vara. Båda är slut i de fysiska butikerna och nästan slut på nätet. T-shirterna finns i rätt respektive blått. Detsamma gäller för linnena. Bortsett från att printet är snyggt blir det en effektfull detalj med de färgade banden i ärm och hals. Ytterligare ett skäl till att dessa styles säljer är det relativt låga priset. 220 kronor för en t-shirt är ganska ovanligt nu för tiden. De är gjorda av ekologisk bomull och är GOTS-certifierade som alla andra bomullsplagg från mini rodini. Riktigt prisvärt med andra ord.

Kepsar

Slutligen finns det några kepsar med en broderad bläckfisk på. En gul keps, se ovan, och en vit keps med en röd bläckfisk.

En vecka efter släppet kan man konstatera att kollektionen har varit en riktig höjdare. Frågan är om mini rodini kommer att sy upp fler plagg. Vi lever ju fortfarande i en värld som hämmas på grund av coronaviruset. Många fabriker har stängt igen.

När man märker hur mycket denna kollektion har sålt kan man nästan glömma av att vi lever i en ekonomisk nedgång. Köpglädjen har varit stor. Användarglädjen är sannolikt ännu större.

Dela med dig av vad du tycker om denna grymma kollektion.

 

12 May 2020