Mini Rodini

Blogg

Havet

Snart är det dags för mini rodinis nästa släpp. Det handlar om pre AW20 som kommer i maj. Pre-släppet brukar vara i maj och det brukar vara på en torsdag. Denna gång är det på en tisdag. Den 5:e maj, d.v.s. 5/5.

Här finns det en del att glädja sig åt.

Det första är att mini rodini har lyckats få klart sin kollektion i tid trots att mycket står still på grund av coronapandemin. Plaggen är tillverkade och på väg till butikerna.

Det andra att glädjas åt är kollektionen som sådan. Den heter A La Mer, vilket betyder havet, och innehåller ett flertal print med havstema. Här finns potential till många nya favoriter.

Det tredje att glädjas åt är kopplingen mellan hav och mini rodinis miiljöarbete. Det finns massor av plast som ligger och skräpar i havet. Ett av de kända problemen är fiskenät av plast som inte längre används. Där riskerar många havslevande djur att fastna och dö. Delfiner ingår i den riskgruppen. Genom att ta upp fisknät av plast och göra kläder av dem istället, av återvunnen polyester, gör man flera goda insatser samtidigt.

Mini rodini gör:

Delfiner har ju förekommit för något år sedan i en kollektion från mini rodini. Det är inte helt omöjligt att de dyker upp igen. Bilderna visar i alla fall glada delfiner och det kan bero på att någon försöker att göra deras hav renare.

Är det någon som tror att vi får se delfiner på något plagg? Kan det finnas något annat fint från havets djurliv? Dela dina gissningar nedan.

Kollektionen A La Mer (som är franska) innehåller inte bara plagg med anknytning till havet utan namnet hintar även om att det finns kopplingar till den franska kulturen och klädstilen. Om det finns något som kan associeras till Frankrike så är det en viss sorts ränder. Var så säker att det är vad vi får se när kollektionen släpps.

 

24 Apr 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)