Mini Rodini

Blogg

Mini Rodini på franska

Här kommer lite nya bilder på plagg från A La Mer, mini rodini-kollektionen med havstema.

Först ut är en kombo av en ribbstickad t-shirt och shorts av vävt tyg med musslor. Tröjan är hur skön och snygg som helst. Den är gjord av ekologisk bomull. Alla gillar inte gult/rött och alla gillar inte vävda plagg. Dessa shorts och andra plagg med samma färg, print och tyg går bara hem hos ett fåtal som är galna i printet. Fiskarna går hem hos en bredare skara men är kanske inte något man älskar eller hatar.

De randiga plaggen finns som t-shirt, leggings, känning, body mm. En del kallar dessa ränder för sjömansrandigt. Googla på sailor stripes och du kommer att få se att det rör sig om ränder som är lika breda och ganska täta. Om du istället googlar på french stripes hittar du ränder där den ena färgen är bredare än den andra. Ofta är det den ljusare färgen som är bredare än den mörkare färgen. Så är fallet med mini rodinis ränder. Franska ränder. Det står också A La Mer i det ljusa fältet som är franska för havet. De mörka ränderna är mörkgrå och de ljusa är ljust grå.

Ovan klänning är helt fantastisk med sin raka, figurnära, stil och öppna rygg. Den är också underbart mjuk då tyget är gjort av tencel. Det är en träfiber som vid behandling blir väldigt mjuk. Mjukare än bomull. Även klänningen på bilden nedanför är gjord av tencel. Den är lika mjuk och känns skön mot kroppen.

Denna kläning visar ett av de mest typiska printen från kollektionen. Mini rodini kännetecknas av att de blandar färger och former på sina tryck. Vissa trycker är mer stillsamma och stilrena medan andra är något kaotiska, eller livfulla om man så vill, och delfintrycket är mot det senare. Här syns inte bara delfiner utan också krabbor och musslor. Allt på rosa botten. Printet finns som t-shirt och leggings mm.

Ovan print utgör basen i denna pre-kollektion. Det är dock ett print som saknas. Det kommer i nästa inlägg.

Många jublar åt denna kollektion. Har du någon åsikt? Dela med dig i kommentarsfältet.

 

5 May 2020