Mini Rodini

Blogg

Några godbitar i Für Elise

Für Elise är ett känt musikstycke av Beethoven. Det är dock inte godbitar från musikstycket som avses i rubriken. Det är godbitar från Mini Rodinis senaste kollektion med samma namn.

Kollektionen innehåller mycket fint och en del av dessa fina print och plagg har inte kommit i det första släppet, chapter 1. Vi tar en titt på två av godbitarna, av de som har kommit hittills, i detta inlägg.

Leo-jackan

En av de snyggaste jackorna i kollektionen är den vändbara Leo-jackan. Den är helsvart på ena sidan och har ett leo-print på andra sidan. Kombinationen av svart och leo är väldigt effektfull.

Jackan sålde slut ganska fort. Tyvärr. Kanske finns den att hitta hos någon återförsäljare. Den kommer att bli eftertraktad på andrahandsmarknaden.

Noter och G-klavar

Ett av huvudprinten för denna kollektion är noterna. Vid första anblick kanske de inte ser så märkvärdiga ut men noterna har små ansikten med olika uttryck. Det vanligaste är ett par blundande ansikten (till vänster på bilden nedan). På alla print förekommer även ett ansikte med stora ögon som ser ut som solar och ett ansikte som ser frågande ut med blicken mot vänster.

På de beige plaggen med röda noter ligger solögonen nära varandra som längst till höger på bilden ovan. Den kombinationen finns inte på de vita plaggen. Printen är alltså inte identiska. De skiljer sig åt beroende på vilken färg plagget har.

Några av ovan ansikten har näsa och mun i profil vilket är att sätt att måla ansikten som är inspirerat av Picasso. Picasso experimenterade mycket med ansikten där han blandade mellan olika vinklar i ett och samma ansiskte. I dessa enkla ansikten på noterna finns en liknande mix. Enkelt och spännande.

På alla vita plagg förekommer även en G-klav med ett ansikte. De har två blundande ögon (till vänster på bildan nedan). På de beige plaggen (i mitten) och på ryggsäcken (längst till höger på bilden nedan) finns också ett leende ansikte med markerad näsa. Den G-klaven finns inte på de vita kläderna. Även här skiljer sig printen åt beroende på vilken färg plaggen har.

Ni som är lite av samlare får inte missa dessa små skillnader. Det gör kläderna unika eftersom de också är skurna på ett helt individuellt sätt.

Har du hittat något annat spännande med denna kollektion? Dela gärna med dig i en kommentar.

1 Aug 2020