Mini Rodini

Blogg

Ska mini rodini vara ett REA-märke?

Just nu pågår REAn som bäst. Mini rodini själva har 30-50 procent rabatt på vårens kollektion (SS20). Man kan förstå att mini rodini precis som många andra företag har haft svårt att få igång försäljningen under våren när coronapandemin har bidragit till minskade köp i allmänhet och särskilt när det gäller sällanköp. Dagligvaror köper vi varje vecka men sällanköp blir på sin höjd någon gång varje månad.

Det finns en oenighet bland följare. Vissa tycker att mini rodinis kläder är för dyra. Vissa kanske minns priset för något år sedan. Priset har helt klart ökat. Det blir mycket för kläder till barn som växer fort och snart inte kan använda sina favoritplagg.

Andra tycker att det finns grund för den prissättning mini rodini har med tanke på hur mycket de satsar på miljön och att arbetarna i tillverkningen ska få löner som går att leva på. Låga priser på kläder är bara ett tecken på att de har framställts med mycket kemikalier och med låga löner som ingen i Sverige skulle gå med på att jobba för.

Mini rodini som företag har byggt upp sin verksamhet kring en rad värden. Företaget har en tydlig värdegrund. Andra företag som bygger på en liknande värdegrund har bestämt sig för att de inte ska sälja varken nya eller äldre plagg till ett nedsatt pris. Faktum är att det finns ett domstolsbeslut på att verksamhet som har sådan värdegrund att det är skäligt att ha ett högt pris kan tvinga sina återförsäljare att inte REA.

Frågan är nu om mini rodini borde göra detsamma. Det är en ständig konkurrens mellan de återförsäljare som har mini rodini om vem som ska få flest kunder. Därför lockar de med rabatterade priser. I många fall gillar inte mini rodini att deras återförsäljare gör så. Samtidigt så vill de inte ha för mycket gammalt på sitt lager så de måste själva REA ut ibland. Denna vår är det särskilt viktigt att få in pengar.

Om ingen REAde skulle läget vara ett annat. Då skulle man få betala för vad ett plagg är värt. Det kanske svider i plånboken när man köper men efter några månader när man väljer att sälja vidare till någon annan kan man få ganska bra betalt.

Fundera på det. Ska mini rodini REA? Tyck till här nedanför.

2 Jun 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)