Mini Rodini

Blogg

Tennis och WCT

Ett print med tennis-racketar låter inte så märkvärdigt. Vid första anblick kanske det inte ens ser så märkvärdigt ut. Titta igen. Ge det lite tid. Printet är effektivt. Det är snyggt.

Många har köpt t-shirten med tennis-printet. Den är gjord av ekologisk bomull som känns skönt mot huden en varm dag. Farfarströjan med samma tryck är också populär.

Kort efter att tennisprintet släpptes i början på mars 2020 kom ett litet extrasläpp som bara gick att få tag på i mini rodinis egen shop. Det var en WCT-jacka och WCT-byxor med tennisprint. Väldigt snyggt.

WCT är gjort av återvunnet polyester och hela plagget är GRS-certifierat. Om man tittar på printet i närbild är det andra färger, jämfört med printet på bomullskläderna, som tillsammans med banden och muddarna passar perfekt ihop. De är nästan för snygga för att vara mini rodini.

Valet av WCT för detta print är mer välvalt än man kan vänta. WCT betyder World Championship Tennis och har därifrån blivit benämningen på en polyestertrikå med glansig utsida och ruggad insida. Materialet används typiskt på sportkläder, särskilt som tunna överdragskläder för tennisspelare. WCT-plaggen från mini rodini nedan är något så finurligt som sportkläder med tennisprint.

Det kommer nog inte finnas så mycket kvar av detta print till REAn. Gillar du det? Se då till att inte missa det.

För ett och ett halv år sedan släppte mini rodini WCT-plagg i två färger. Ett gult set med jacka och byxor och ett svart set. Istället för en enfärgad rand längs ärmarna och benen var det fullt av pandahuvuden. De blev en fullständig succé. WCT-kläderna med tennis-racketar har inte samma klassiska look. Frågan är om det blir en lika stor succé. Troligtvis inte. Även om tennis-setet är snyggare och mer passande är det inte lika ikoniskt för att vara mini rodini.

Vet du förresten vad GRS står för? GRS står för Global Recycle Standard. Det är ett certifikat för kläder som är gjorda av återvunnet material. Plaggen är tillverkade under schysta abretsförhållanden och innehåller inga skadliga kemikalier. Certifikatet har funnits sedan 2008. Det är nästan lika länge som mini rodini har funnits (startade 2006). Om du vill köpa kläder av polyester ska du välja kläder som är gjorda av återvunnen polyester och som är GRS-certifierade. De är bäst för miljö och hälsa.

Vad tycker du om kläder som är gjorda av polyester? Föredrar du bomull eller något annat material? Tycker du att WCT-kläder fortfarande är galet inne?

 

24 Apr 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)